Парламентът реши временна комисия да проучи фактите и обстоятелствата около доставката на суров

...
Парламентът реши временна комисия да проучи фактите и обстоятелствата около доставката на суров
Коментари Харесай

Създават временна комисия за изясняване на доставките на суров петрол до Лукойл Нефтохим Бургас

Парламентът реши временна комисия да изследва обстоятелствата и събитията около доставката на недопечен нефт до " Лукойл Нефтохим Бургас “.

В пленарната зала влязоха за разглеждане два съвсем идентични плана за решение - на ГЕРБ-СДС и на " Демократична България " (ДБ).

Със 118 гласа " за ", 80 - " срещу " и  17 - " въздържал се " бе приет планът на ГЕРБ-СДС. Така бе създадена временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с доставката на недопечен нефт до производителя на горива " Лукойл Нефтохим Бургас “ АД. Тя е от 14 народни представители на паритетен принцип - по двама от група, срокът за работата ѝ да е един месец. За председател беше определен Андрей Михайлов от " ИТН ". Не бяха утвърдени кандидатурите, отпред на краткотрайния орган да бъдат Александър Ракшиев от " Продължаваме Промяната " (ПП)  и на номинираната от " Възраждане " Искра Михайлова.

След като беше признат планът на ГЕРБ-СДС, от ДБ отдръпнаха своя.

Той предвиждаше краткотрайна комисия да ревизира събитията, свързани с нарастване на цената на суровия нефт, закупуван от " Лукойл Нефтохим Бургас “ АД, ръководството и активността на " Лукойл Нефтохим Бургас “ АД и дейностите, подхванати от страната. Предлагаше се комисията да откри обстоятелствата и събитията за интервала от 1 януари 2015 година до 31 май 2022 година в т.ч употребявани медиатори, подхванати от страната дейности в " Лукойл Нефтохим Бургас “ АД, разликата сред покупна и борсова цена, както активността и ръководството на рафинерията. Идеята беше депутатите в нея да работят два месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР